Energetisch-Lichaamsgerichte Therapie

Wat is het?                                                                

Energetische Therapie is al zo oud als de mensheid zelf. Energetische Therapie wordt ook wel Paranormale Therapie genoemd. Bij Energetische Therapie brengt men ‘Kosmische’ of ‘Universele’ energie over  naar de ander, waardoor blokkades opgeruimd worden en het zelfgenezend vermogen geactiveerd/gestimuleerd wordt.

Dit alles gebeurt vanuit de holistische zienswijze, dat wil zeggen dat de mens gezien wordt als 1 geheel (fysiek, emotioneel, mentaal & spiritueel). Alles is met elkaar verbonden.

Wanneer de balans tussen deze elementen verstoord is, kan zich dit uiten in klachten op allerlei gebieden.

De behandelingen zijn erop gericht om deze balans te herstellen en zo de klachten te doen verminderen/te laten verdwijnen.

Ik maak veel gebruik van technieken uit de lichaamsgerichte therapie, aangezien het lichaam ons perfect spiegelt waar blokkades zich bevinden. Daarnaast is het lichaam een perfecte weg om weer echt te leren voelen en om uit het hoofd te stappen, het hier en nu in. 

 

Met welke klachten/problemen kun je bij mij terecht? 

Ik kan je helpen met vele vraagstukken, denk daarbij aan bijvoorbeeld: somberheid, eenzaamheid, depressie, suïcide gedachten, stress & burn-out, trauma, rouw & verlies, pijnklachten of andere fysieke klachten, eetstoornissen, overprikkeling, angsten, slaapproblemen. 


 Let wel: een sessie om alles op te schonen/te resetten alleen is niet afdoende. Er dient nog verder innerlijk werk gedaan te worden om tot de kern van het probleem te komen. Gebeurt dit niet, dan is het alleen symptoombestrijding en dan mist de behandeling zijn doel. Blokkades/ziektes zijn namelijk altijd een uiting van een diepere (energetische) oorzaak. Tijdens de voor-/nabesprekingen luister ik goed naar je verhaal, geef ik tips en adviezen mee waar je in het dagelijks leven mee aan de slag kunt gaan. Het blijft altijd jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit wel/niet te doen. Wil je echt helen, dan vraagt dit commitment, diep in je proces duiken en de confrontatie aan te gaan met dat wat je blokkeert. 

 

Professionele begeleiding: 

Ik heb vele trainingen en opleidingen gevolgd t.a.v. het werken met verschillende energievormen en heb daardoor vele tools in handen om mensen op weg te helpen. Hierbij maak ik ook gebruik van mijn brede werkervaring binnen de zorg, de opleidingen die ik hiervoor heb gevolgd en de levenservaring die ik heb opgedaan. Daarnaast heb ik aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van coaching/therapie, zodat er een stevige basis is om de diepte in te gaan vanuit een veilige bedding.

 

Een consult duurt ongeveer een uur, de kosten hiervan bedragen €80,-