Body Dearmouring


Er zijn verschillende soorten Body Dearmouring in de wereld, maar de techniek die hier gebruikt wordt, wordt de ‘Tender Touch Technique’ genoemd. De naam zegt het al: er wordt gewerkt vanuit zachtheid, liefdevolle aanraking en rust. De techniek is krachtig, maar forceert het lichaam niet.

 

In ieders leven komen negatieve ervaringen voor, deze trauma’s kunnen zich opslaan in het lichaam. Het lichaam verhardt, het ‘bewapent’ zich met harde ‘schildjes’ die je kunt voelen als onregelmatigheden in het bindweefsel. Wanneer je hier niets mee doet, verhardt je steeds meer, raak je uit balans en voel je steeds minder goed. Het hele systeem raakt in de war, wat kan leiden tot allerlei (fysieke) klachten. Tijdens de sessies Body Dearmouring, worden deze ‘schildjes’ verzacht & ‘ontwapend’. Wanneer dit gebeurt, zul je voelen dat de energie weer gaat stromen en jij jezelf weer steeds vrijer en in je lijf gaat voelen en meer rust ervaart in je hoofd.

 

Er wordt gewerkt vanuit een veilige bedding, want een lichaam kan zich niet openen/vrijgeven wanneer het zich niet veilig voelt. Er kan pijn ervaren worden, maar de pijngrens van het lichaam wordt altijd gerespecteerd. Wanneer men dit niet doet, zal er namelijk geen totale ontspanning zijn en zal het lichaam in verzet gaan, waardoor spanningen/stress etc. niet losgelaten kunnen worden. In tegendeel: er zullen zich dan eerder nieuwe verhardingen in het lichaam gaan vormen.

 

Ik heb zelf al vele keren de Body Dearmouring mogen ervaren, een diepgaand en helend proces. Intens maar liefdevol. Omdat ik dit zo heb ervaren, wilde ik dit heel graag kunnen delen in de praktijk, iets wat ik met veel liefde & aandacht doe.