De energie van deze tijd

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 15:27

Wat een bijzondere tijd is het toch. De donkere dagen voor de feestdagen, maar hoe feestelijk gaan de feestdagen eigenlijk zijn? Wat kunnen we verwachten de komende periode? Hieronder zal ik mijn visie geven op alles wat er nu gaande is. 

De afgelopen periode heeft veel van ons gevraagd. Vele mensen zijn moe, de rek is eruit. Dit resulteert in meer psychische problemen, meer suïcides en meer incidenten. Je kunt dit al merken aan hoe er gecommuniceerd wordt op social media. De tolerantie is ver te zoeken, de tweedeling in de maatschappij vergroot zich met de dag. En dat is precies wat we eigenlijk niet moeten willen. Ook in de praktijk krijg ik steeds meer mensen die oververmoeid zijn, op het randje van een burn-out zitten of het leven moe zijn. Het perspectief ontbreekt en dat nekt hen. Er lijkt geen einde aan de maatregelen te komen, de vrijheid wordt stap voor stap steeds meer beknot, het plezier en spontaniteit wordt uit het leven geschrapt. Vooral jongeren hebben veel last van alle beperkingen, zij worden het hardst geraakt en dat terwijl zij jusit in de levensfase zitten om de wereld te ontdekken, eropuit te gaan en zich los te maken van hun ouders, hun eigen plek in de maatschappij in te gaan nemen. Op dit moment kan dat niet, met alle gevolgen van dien. 

We moeten waken voor de haatzaaierij, vanuit beide 'kampen'. We hebben baat bij verbinding, elkaar vinden, samenwerken aan een nieuwe wereld. Energie steken in opbouwen i.p.v. proberen de ander te overtuigen van ons gelijk, of om hem/haar 'wakker te maken'. Die tijd is geweest. Zij die 'wakker' zijn, zullen dat blijven, zij die dat nog niet zijn, zullen dat hoogstwaarschijnlijk ook niet meer worden. Er zullen nog mensen ontwaken op het moment dat de wereld nog extremer gaat zijn dan hij nu is, die dan vanuit hun gevoel van onrechtvaardigheid ineens beseffen dat wat er speelt, niet klopt. Maar andersom zullen er ook mensen, vanuit hun angsten, geen weerstand kunnen bieden en meegaan/terugvallen in de lagere frequenties. Het is zoals het is. Acceptatie van alles wat er gebeurt, van welke keuze iemand ook maakt. In het respect blijven naar de ander toe is nu cruciaal. En intussen jouw eigen pad volgen, trouw blijven aan jezelf en jouw waarheid. En vanuit daar handelen. 

Welk pad je ook loopt, momenteel is elk pad uitdagend, wees lief voor jezelf, verzorg jezelf goed en zoek activiteiten uit waar je blij van wordt binnen de mogelijkheden die je hebt. Er is altijd een weg! Blijf vertrouwen houden in de goede afloop, niets is voor eeuwig, dus ook deze tijd gaat voorbij. Zorg goed voor elkaar, verbind en heb lief...onvoorwaardelijk. Keer naar binnen, neem de tijd voor jezelf, jouw welzijn en dat van de mensen om je heen. Wees een voorbeeld door vanuit zachte kracht te leven, vanuit liefde te spreken, om echt te verbinden en van daaruit te bouwen. Ik wens iedereen veel wijsheid, kracht en liefdevolle verbindingen toe voor de komende tijd. Kijk en reik uit naar zij die het nodig hebben. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.